logoprogram Program
Start
Program
Medlemskap
För medlemmar
Projekt
Butiken
Galleri
Länkar
fontain  
 
 
krukka
 
get
 
blommor
 

 

 

Program för medlemmarna i Millesgårdens Vänner

Vänföreningen har ett antal program under höst och vår.
I första hand med anknytning till Millesgården, men även spännande utflykter, ibland till miljöer där man annars har svårt att få tillträde.

Hösten 2017

EXTRA - Specialinbjudan
Var med och fira Lidingös nya Milles skulptur i Gåshaga lördagen den 18 november, med avtäckning kl 12.00! Carl Milles mycket vackra skulptur Venus och Snäckan har Lidingö Stad köpt för placering vid Gåshaga brygga. Det blir extra festligt - något serveras också. Kom och fira och ta gärna med vänner och familj. Lidingö får ett nytt, konstnärligt landmärke som möter sjövägen liksom den flöjtspelande ängeln möter vid Lidingöbron.

VANDRING I SKULPTURPARKEN
Tisdag 22 augusti kl. 18.00
Under hösten inbjuds Vännerna att ta del av ett program på temat ”Lär känna Carl Milles”. 
Vi inleder med en sensommarvandring i Millesgårdens vackra parkmiljö med fokus på Milles fontänskulpturer. Carl-Gustaf Petersén, tidigare VD för Millesgården leder ett samtal mellan Vännernas styrelseledamöter Hildegard Keijer, som guidat många besökare på Millesgården samt konstnären Fredrik Landergren. Vi får höra historien bakom skulpturerna och om den konstnärliga skapelseprocessens olika skeden. 
Plats: Samling i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 16 augusti.

VISNING AV GIPSARKIVET
Torsdag 21 september kl. 18.00
Del två i serien ”Lär känna Carl Milles” utgörs av ett besök i Gallery Milles. Värd är Mikael Karlsson, som ansvarar för galleriet och som marknadsför Milles skulpturer internationellt. Lisa Gartz, Bukowskis intendent för skulptur, berättar om gjuterikonsten då och nu med särskilt fokus på Milles. Vad betyder patineringen, signaturerna och hur påverkas värdet över tid. Därefter besöker vi Millesgårdens gipsarkiv och ser de verkliga originalen, från vilka nya bronser kan gjutas
Plats: Samling i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 14 september. Antalet deltagare begränsat till 30 personer.

VILLA BONNIER – ETT PRIVATHEM FÖR REPRESENTATION
Torsdag 26 oktober kl. 17.00
Vännerna erbjuds en unik visning av Villa Bonnier. Villan, som är ritad av Ragnar Östberg, byggdes ursprungligen av Åke Bonnier d.ä. och inreddes av hans hustru Eva Bachner i samarbete med flera av dåtidens framstående konstnärer. Villa Bonnier donerades 1981 till staten och används idag av talmannen och regeringen för representation. Här finns en värdefull konstsamling omfattande verk som tillhört såväl den ursprunglige ägaren som hans son Gerard Bonnier.
Plats: Villa Bonnier, Nobelgatan 13, Stockholm.
Anmälan till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 19 oktober. Antalet deltagare begränsat till 30 personer.

THE MODERN WOMAN
Tisdag 14 november kl. 18.00
I år fyller Republiken Finland 100 år. Med anledning av jubileet visas på Millesgården utställningen "The Modern Woman", som sätter strålkastarljuset på fyra finländska kvinnliga konstnärer: Helene Schjerfbeck, Sigrid Schauman, Ellen Thesleff och Elga Sesemann. Vår ordförande, Andreas Rydén och vår styrelseledamot Pontus Silfverstolpe för ett samtal om hur kvinnans roll som konstnär förändrats de senaste 100 åren. Kanske hittar vi tills det är dags också en kvinna som kan ”blanda sig i samtalet.”
Plats: Konsthallen. Ingång från Herserudsvägen 32.
Ingen föranmälan.

ADVENTSKONSERT MED LIDINGÖ KAMMARKÖR
Söndag 3 december kl. 16.00
Adventskonserterna på Millesgården har blivit en uppskattad tradition. I år kommer Lidingö Kammarkör att sjunga in adventstiden för Vännerna. Kören, som ”föddes” på Millesgården för 70 år sedan, består idag av drygt 25 män och kvinnor i olika åldrar. Vi kan se fram emot ett musikprogram i igenkännandets tecken!
Plats: Ateljén i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan: Genom inbetalning av 120 kr till bankgirokonto
5106 - 6496  senast den 24 november. Antalet deltagare begränsat till 100 personer.


Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se
Medlemskap via bankgiro: 5106-6496,
swish 1235529227 och hemsidan.
Medlemsavgift : 290 kr för enskild, 490 kr för par, 150 kr för studerande   

Om Millesgårdens vänner
Medlemmar får fritt inträde och tio procent rabatt i medlemsbutiken.
Under programkvällarna på Millesgården förekommer erbjudanden på
särskilda varor. Millesgårdens Lanthandel ger dig dessutom tio procent
rabatt i restaurangen (ej öl, vin och sprit) och fem procent i butiken.
Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården
och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av
medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar. Aktuell information
om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till
info@millesgardensvanner.se  

 

langgron
 
 
 
     
Millesgårdens Vänner Adress: Carl Milles väg 2, 181 34 Lidingö. Kontakt: info@millesgardensvanner.se Uppdaterat den: 02.11.2017