logoprogram Program
Start
Program
Medlemskap
För medlemmar
Projekt
Butiken
Galleri
Länkar
fontain  
 
 
krukka
 
get
 
blommor
 

 

 

Program för medlemmarna i Millesgårdens Vänner

Vänföreningen har ett antal program under höst och vår.
I första hand med anknytning till Millesgården, men även spännande utflykter, ibland till miljöer där man annars har svårt att få tillträde.

Våren 2017

KULTURENS VÄGAR I EUROPA
Onsdag 18 januari kl 18.00.
Är EU ett imperium i vardande, eller en pressad, krympande union, med manifesterade kulturskillnader? Kulturrådet Hans Lepp, uppskattad guide från Vännernas resor, kåserar om kulturens uttryck och spår i några europeiska länder.  
Plats: Musikrummet i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan genom mail till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 11 januari.

GERDA WEGENER & THE DANISH GIRL
Fredag 3 februari kl 17.00-19.00
VIP-vernissage  
Gerda Wegener var dansk konstnärinna, som efter utbildning i Danmark flyttade till Paris med sin man. Där vann hon aktningsvärd framgång som konstnär. Hennes liv blev film 2015, med svenska Alicia Vikander i huvudrollen. Millesgården presenterar Gerda Wegeners verk i en utställning, och Vännerna bjuds till VIP-vernissage.      
Plats: Konsthallen. Entré från Herserudsvägen.
Anmälan till genom e-post till vip@millesgarden.se, senast
den 30 januari.  

ÅRSMÖTE I VÄNFÖRENINGEN
Måndag 20 mars kl 18.00
Plats: Musikrummet i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Styrelseledamoten i Vänföreningen, Pontus Silfverstolpe, kåserar efter årsmötet om den digitala utvecklingen för konstmarknaden och kommenterar hur allmänhetens förhållande till konstmarknaden utvecklats under hans tid. Pontus är medgrundare till och driver Barneby.com med länkar till auktioner i hela Skandinavien och i flera andra länder. 

KONSTEN I STADEN
Torsdag 27 april kl 18.00
En god offentlig stadsmiljö byggs i samverkan. Vi fortsätter vårt tema om offentlig konst i vår närmiljö, med Frida Cornell, curator på Stockholm konst. Hon visar spännande konstprojekt i Stockholm och berättar om etableringen av konst i stadsmiljön genom det som kallas 1%-målet. Det blir ett samtal om vårt tema mellan Frida Cornell och konstnären Matthias van Arkel. 
Plats: Ateljén i Konstnärshemmet. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan genom mail till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 21 april.

HUGO ALFVEN – VÄN TILL CARL MILLES
Onsdag 17 maj kl 18.00
Hugo Alfvén – världsberömd för sin Midsommarvaka och välkänd här inte minst för sina körsånger – var en mäktig profil i det svenska musiklivet. Han var också en uppskattad dirigent. Mindre känt är att han också var en duktig konstnär och studerade måleri i sin ungdom.
I detta perspektiv är det alltså inte så underligt att han och Carl Milles blev synnerligen goda vänner. Om Hugo Alfvén och hans vänskap med Milles skall Alfvénsällskapets ordförande, den tidigare musikradioprofilen Curt Carlsson berätta.
Plats: Konstnärshemmets ateljé. Entré från Carl Milles väg 2.
Anmälan genom mail till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 11 maj.

VÅRDRINK
Torsdag 8 juni, kl 18.00
Millesgården i försommarprakt, gärna i behagligt väder, med möjlighet att beskåda en utställning av konstnärerna Lars Jonsson och Kent Ullberg, som just då presenteras på Millesgården. Lars Jonsson är författare, konstnär och ornitolog. Han skildrar fåglar och deras miljöer i sin konst. Kent Ullberg är svensk-amerikansk skulptör, som sedan femtio år bott i olika länder, nu i USA. Kent Ullberg skildrar också djur, ofta i monumentala format och i offentlig miljö.
Plats: Millesgårdens park. Entré från Herserudsvägen.

Anmälan genom mail till info@millesgardensvanner.se eller per telefon till Hildegard Keijer, 070-791 23 95, senast den 2 juni.

AUGUSTI
Vi planerar vi ett besök på Artipelag, den privata konsthallen med konst och arkitektur i vacker skärgårdsnatur. Vi återkommer med tid och program.


Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se
Medlemskap via bankgiro: 5106-6496,
swish 1235529227 och hemsidan.
Medlemsavgift : 290 kr för enskild, 490 kr för par, 150 kr för studerande   

Om Millesgårdens vänner
Medlemmar får fritt inträde och tio procent rabatt i medlemsbutiken.
Under programkvällarna på Millesgården förekommer erbjudanden på
särskilda varor. Millesgårdens Lanthandel ger dig dessutom tio procent
rabatt i restaurangen (ej öl, vin och sprit) och fem procent i butiken.
Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården
och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av
medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar. Aktuell information
om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till
info@millesgardensvanner.se  

 

langgron
 
 
 
     
Millesgårdens Vänner Adress: Carl Milles väg 2, 181 34 Lidingö. Kontakt: info@millesgardensvanner.se Uppdaterat den: 06.12.2016