Millesgårdens Vänner

Evenemang & program

I Fokus

Adventskonsert inställd

Kära Millesgårdens vänner! 
Vi är fortsatt mycket tacksamma för ert stöd och engagemang i Millesgårdens Vänförening.
 
I början på oktober kunde några av oss glädjande mötas personligen då vi bjöd in till ett samtal mellan mig, Pontus Silfverstolpe och Millesgårdens VD, Onita Wass. Ett samtal om coronakrisens inverkan på Millesgårdens verksamhet samt den svenska och internationella konstvärlden.
 
Det känns därför oerhört tråkigt att behöva meddela er alla, att den traditionsenliga och mycket uppskattade Adventskonserten kommer att ställas in mot bakgrund av rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Lilla Akademien, som skulle ha varit huvudnumret under evenemanget, kommer trots inställt framträdande få ett bidrag från Millesgårdens Vänner. Söndag 29 november, kl.15.00. Evenemanget är tyvärr inställt.  
 
Det planerade evenemanget med TV4:s modeexpert Emilia de Poret på temat Vivienne Westwoods mode i relation till dagens ideal flyttas fram till våren. Utställningen i sig är uppbyggd för att säkerställa distansering och möjlighet för fler att besöka utställningen.
 
För styrelsen,
Andreas Rydén
Ordförande
 

 

   

3

Oktober

UTSTÄLLNING VIVIENNE WESTWOOD PUNK & GLAMOUR

Utställningen PUNK & GLAMOUR - A Private Collection öppnar den 3 oktober och löper t o m den 9 maj 2021. Det blir ingen särskild vernissage eller VIP kväll på grund av rådande pandemi, men vi hoppas att du har möjlighet att besöka utställningen någon gång under utställningsperioden. 

I utställningen visas ett stort antal tweedkostymer liksom kaxigt uppdaterade korsetter och krinoliner samt punkscenkläder. Vivienne Westwood fyller 80 år 2021 och har en lång karriär bakom sig och har också vid två tillfällen blivit medaljbelönad av drottning Elisabeth. Alldeles klart är att hon är lika aktuell idag som vid punkeran och finns representerad på bland annat The Museum of fine Art, Houston, Los Angeles County Museum of Art och Victoria and Albert Museum, London. Idag kallar sig Westwood för klimatrevolutioner och är djupt engagerad i mijlöfrågor.

STÖD MILLESGÅRDEN UNDER CORONAKRISEN

Millesgården drabbas hårt av stängningen under 6 veckor i vår och sedan bortfall av besökare resten av året - inte minst de många turisterna under sommaren. Vännerna fick ett erbjudande att bidra genom att köpa det fina grytunderlägget med texten ”Låt mig verka medan dagen brinner” för 500 kr. Väldigt många gjorde så och hela upplagan tog slut. En del gav också extra, spontana bidrag så totalt fick Millesgården ca 50.000 kr i ekonomisk förstärkning. Men mycket mer behövs, så tänk gärna på Millesgården och dess butik med t ex gåvor inför högtidsdagar. Som medlemmar du givetvis 10% rabatt på allt i butiken. Direkta gåvor förmedlar Vänföreningen gärna via vårt Bankgiro nr 5106-6496 eller Swish till 123 036 20 46. Skriv då tydligt namn och syfte. Du kan också kontakta någon av oss i styrelsen. 

Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se

Medlemskap via bankgiro:
5106-6496
Swish till 123 036 20 46.

Medlemsavgift :
325 kr för enskild, 550 kr för par
175 kr för studerande  

Om Millesgårdens Vänner

Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar.

Aktuell information om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till info@millesgardensvanner.se.