Millesgårdens Vänner

Evenemang & program

I Fokus

UPPFÖLJNING AV CORONAKRISEN

Coronakrisen drabbar Millesgården hårt. Det har varit stängt i sex veckor, men är nu öppet igen, men det ekonomiska bortfallet är stort, särskilt som mycket färre turister också förväntas besöka MIllesgården i sommar. Så tänk gärna på att handla någon trevlig gåva från Millesgårdens butik inför högtidsdagar mm! 
 

Vänföreningen har också tvingats inställa program under april och maj och nu kommer det planerade årsmötet i kombination med vårdrinken den 10 juni att tvingas flytta till augusti. Så vårdrinken blir en sensommardrink den 19 augusti.   

13

Juni

UTSTÄLLNING TOULOUSE-LAUTREC & VÄNNERNA I MONTMARTRE

Utställningen TOULOUSE-LAUTREC & VÄNNERNA I MONTMARTRE öppnar den 13 juni och löper t o m den 20 september. Det blir ingen särskild vernissage eller VIP kväll på grund av virus situationen, men som medlem ska du ha fått ett inbjudningskort från Millesgården som ger dig möjlighet att också ta med en vän vid ett besök. Se också den unika utställningen om Gustaf Tenggren som pågår till den 31 maj. 

I utställningen visas Henri de Toulouse-Lautrecs (1864-1901) unika litografiska arbeten tillsammans med verk av hans föregångare och samtida. Det är en omfattande presentation som ger betraktaren en möjlighet att bekanta sig med livet under Belle Époque och studera ursprunget till den moderna tidens reklambilder. Det finns endast två museer i Europa som har en fullständig samling av Toulouse-Lautrecs reklamaffischer. Vi har det stora nöjet att presentera denna makalösa samling i sin helhet.

19

Augusti

kl. 17.30

Millesgårdens Vänners årsmöte 2020 senareläggs och vårdrinken blir sensommardrink

Millesgårdens Vänner:s styrelse har beslutat att årsmötet den 16 april 2020 ska ställas in och flyttas fram till den 19 augusti 2020 kl 17.30.
Styrelsen beklagar det korta varsel med vilket beslutet är fattat. Vänföreningens stipendiater 2019, Maria Soreby och Martin Liljekvist 
berättar om sin studieresa till Amsterdam och besöken på museer där. Moderator Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Vi kombinerar också med en sensommardrink på terassen framför Annes Hus och vi får höra bakgrunden till några av Milles mest kända verk som man ser därifrån. Vi ser fram emot att ses igen i samband med årsmötet i augusti och därefter på höstens alla spännande program. Tills dess vill vi än en gång tacka för ert engagemang och önska er en riktigt fin sommar!


Anmälan & info

  • Konsthallen, entré Herserudsvägen 32.
  • Anmäl dig gärna via länken och den sida du får upp i medlemsregistret. Du kan även anmäla dig genom att mejla till program@millesgardensvanner.se.

26

Augusti

kl. 18.00

TOULOUSE-LAUTREC OCH DET BOHEMISKA PARIS

Museichef Onita Wass och Pontus Silfverstolpe berättar om sommarens 
utställning med Henri de Toulouse Lautrec, hans kollegor och hans liv och nyskapande konst.

Anmälan & info

  • Konsthallen, entré Herserudsvägen 32
  • Kostnad: 100 kr/person.
  • Anmäl dig gärna via länken och den sida du får upp i medlemsregistret. Där kan du välja mellan att betala med kreditkort på PayPal eller genom Swish på din mobiltelefon. Du kan även anmäla dig till program med avgifter genom betalning till Bankgiro nr 5106-6496. Ange då program och namn.

HÖSTENS PROGRAM

Program för september och framåt är under utarbetande. Vi planerar ett möte om uppföljning av hur coronakrisen påverkat konstvärlden - från konstnärernas situation till museers och auktionshus.

VIVIENNE WESTWOOD - PUNK OCH GLAMOUR är höstens utställning från den 3 oktober - februari 2021. Vi hoppas på sedvanlig vernissage och eventuell VIP kväll - om situationen tillåter. Och givetvis ett specialprogram. Vivienne Westwood fyller 80 år 2021 och har en lång karriär bakom sig och har vid två tillfällen blivit medaljbelönad av drottning Elisabeth och är representerad på många stora museer inte minst i USA och Storbritannien.

ADVENTSKONSERT - Vännernas sedvanliga adventskonsert planeras till söndagen den 29 november kl.16.00. Vi hoppas att i år igen kunna vara i Ateljén i Konstnärshemmet.

STÖD MILLESGÅRDEN UNDER CORONAKRISEN

Millesgården drabbas hårt av stängningen under 6 veckor i vår och sedan bortfall av besökare resten av året - inte minst de många turisterna under sommaren. Vännerna fick ett erbjudande att bidra genom att köpa det fina grytunderlägget med texten ”Låt mig verka medan dagen brinner” för 500 kr. Väldigt många gjorde så och hela upplagan tog slut. En del gav också extra, spontana bidrag så totalt fick Millesgården ca 50.000 kr i ekonomisk förstärkning. Men mycket mer behövs, så tänk gärna på Millesgården och dess butik med t ex gåvor inför högtidsdagar. Som medlemmar du givetvis 10% rabatt på allt i butiken. Direkta gåvor förmedlar Vänföreningen gärna via vårt Bankgiro nr 5106-6496 eller Swish till 123 036 20 46. Skriv då tydligt namn och syfte. Du kan också kontakta någon av oss i styrelsen. 

Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se

Medlemskap via bankgiro:
5106-6496
Swish till 123 036 20 46.

Medlemsavgift :
325 kr för enskild, 550 kr för par
175 kr för studerande  

Om Millesgårdens Vänner

Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar.

Aktuell information om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till info@millesgardensvanner.se.