Millesgårdens Vänner

Evenemang & program

I Fokus

GLAD SOMMAR

Säsongen avslutades med traditionell sommardrink i parken som så här års är som allra vackrast. Vännerna vandrade runt och njöt av värmen, vinet, jordgubbarna och den underbara skulpturparken. Se bilder från sommardrinken på vännernas Facebooksida – LÄNK

Väl mött!  

12

Feb

MADAME D'ORA Wien & Paris 1907 - 1957

Fotografen Dora Kallmus (1881–1963) hade ateljé i Wien och sedermera Paris. Kallmus och hennes ateljé fick tidigt namnet d´Ora, en omformulering av Dora, vilket anspelar på ordet guld. Framför hennes kamera stod kulturpersonligheter och gränsöverskridare som Gustav Klimt, Pablo Picasso, Tamara de Lempicka, Josephine Baker, Coco Chanel och Anita Berber. D’Oras modefotografier publicerades i dåtidens största modemagasin. Modellerna var iklädda Wiener Werkstätte, Balenciaga, Hermès, Chanel och Madame Agnès. I samband med att nazisterna tog kontroll över Paris 1940 blev Kallmus, som kom från en judisk familj, av med sin ateljé och flydde till den franska landsbygden. Vänner och familj förföljdes. Hennes syster deporterades och mördades. Dessa fasor förkroppsligas efter kriget av Kallmus i en fotografiserie från parisiska slakthus och flyktingförläggningar. Kontrasterna är häpnadsväckande. Utställningen är ett samarbete med Photoinstitut Bonartes i Wien, Ullstein Bild i Berlin och Preus museum i Norge.

25

Augusti

MILLESGÅRDEN: ARKITEKTUR OCH TRÄDGÅRD

På temat ”Millesgården: arkitektur och trädgård” samtalar Anders Bergström, som skrivit en bok i ämnet, med Pontus Silfverstolpe och Ludvig Milles, barnbarn till arkitekten Evert Milles (bror till Carl Milles). Är det en vacker kväll hoppas vi kunna vandra runt i parken. Kl.17.30 Entré: Carl Milles väg 2 Kostnad: 100kr/person; plats bokas och betalas via Billetto.

Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se

Medlemskap via bankgiro:
5106-6496
Swish till 123 036 20 46.

Medlemsavgift :
325 kr för enskild, 550 kr för par
175 kr för studerande  

Om Millesgårdens Vänner

Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar.

Aktuell information om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till info@millesgardensvanner.se.