Millesgårdens Vänner

Evenemang & program

I Fokus

FÖRSOMMARDRINK 1 JUNI

Boka dina biljetter till vårens alla program på Billetto – LÄNK

Väl mött!  

26

Januari

EN KVÄLL MED STAFFAN WENNBERG

Staffan Wennberg var under många år både ordförande och ledamot i Millesgårdens Vänners styrelse. Staffan har länge haft ett starkt och levande intresse för såväl muséet, parken som Carl Milles. Han kommer under kvällen att berätta om sin ”resa” med Milles och berätta om en mindre känd sida av den store skulptören, nämligen affärsmannens. Plats: Konstnärshemmet, entré Carl Milles väg 2. Kl.17.30. Kostnadsfritt men anmälan via Billetto.

10

Februari

FÖRHANDSVISNING - DET DUKADE BORDET

Vännerna inbjuds till förhandsvisningen av en annorlunda och färgstark utställning om det dukade bordet och dess ”koreografi.” Författaren m.m. Hanna Hellqvist har på ett i sanning magiskt sätt dukat långbord i Konsthallen i syfte att väcka tankar om livet i stort och smått. Hanna medverkar under kvällen – men hur det blir med hennes berömda tax Ines få vi se… Plats: Konsthallen, entré Herserudsvägen 32. Kl.17-20. Kostnadsfritt men anmälan sker via Billetto. Antalet närvarande är begränsat till 200.

21

Februari

MILLES OCH SAARINEN

Den finländsk-amerikanske arkitekten Eliel Saarinen var en av skaparna av byggnaderna i Cranbrook Eductional Community och god vän till Carl Milles. Så när Milles erbjöds en professur vid Cranbrook Academy of Art 1931 fanns Saarinen redan på plats som lärare i arkitektur. Vi har bjudit in en av Finlands främsta kulturpersonligheter och kännare av Saarinen, Leif Jakobsson, till en kväll då vi får fördjupa våra kunskaper om en viktig del i Carl Milles liv, tiden vid Cranbrook och vänskapen med Eliel Saarinen. Vår styrelseledamot Thomas Sandell introducerar vår gäst. Plats: Konstnärshemmet, entré Carl Milles väg 2. Kl.17.30. Kostnad: 100 kr/person, anmälan och betalning sker via Billetto.

28

Mars

ÅRSMÖTE & LILLA AKADEMIEN

Kl. 17.30. Årsmöte med sedvanliga förhandlingar. Vi får också en kort redogörelse för vad som i stort har hänt under det gångna året på Millesgården och framför allt till vad Vännernas bidrag har gått. Därefter bjuds på vin och tilltugg samt ett musikaliskt uppträdande av Lilla Akademein. Plats: Konstnärshemmet, entré Carl Milles väg 2. Kostnadsfritt men anmälan sker via Billetto.

21

April

HANNA HELLQVIST OM SITT DUKADE BORD

Vad betyder det dukade bordet för mig? Hanna, som är en välkänd och färgstark sociala medieaktör, författare, journalist m.m., bjuder varje onsdag sina vänner på middag och dukar för dem de mest kreativa bord man kan tänka sig. Hon tar nu Millesgårdens Vänner med på en tur runt bordet som hon dukat på Millesgården. Låt er inspireras inför vårens middagar! Eller förskräckas? Plats: Konsthallen, Herserudsvägen 32. Kl. 17.30. Kostnad: 100 kr/person. Anmälan och betalning sker via Billetto.

1

Juni

FÖRSOMMARDRINK

Dags för den traditionsenliga försommardrinken som vi hoppas kan intas med färska jordgubbar i parken. Vi avtackar också Millesgårdens mångåriga chef, allas vår Onita Wass, som tyvärr har bestämt sig för att lämna sin tjänst till sommaren. Hon kommer också att ge oss några inblickar i livet på ”gården” under de år hon varit verksam. Entré genom Konsthallen, Herserudsvägen 32. Kl.17.30. Kostnadsfritt men anmälan sker via Billetto.

8

Juni

FÖRHANDSVISNING - MATS GUSTAFSON & TED MUEHLING

Vännerna inbjuds till förhandsvisning av Millesgårdens sommarutställning där Mats Gustafsons internationellt välkända modeteckningar och porträtt och Ted Muehlings fascinerande smycken och objekt i olika texturer samsas sida vid sida. Plats: Konsthallen, entré Herserudsvägen 32. Kostnadsfritt men anmälan sker via Billetto. Antalet närvarande är begränsat till 200.

Kontaktuppgifter

Millesgårdens Vänner
Carl Milles väg 2, 181 50 Lidingö
info@millesgardensvanner.se

Medlemskap via bankgiro:
5106-6496
Swish till 123 036 20 46.

Medlemsavgift :
325 kr för enskild, 550 kr för par
175 kr för studerande  

Om Millesgårdens Vänner

Vänföreningen vill på flera sätt stärka kontakten mellan Millesgården och konst- och kulturintresserade. Vännerna avsätter en del av medlemsavgiften direkt till Millesgårdens verksamhet f n 150 kr per år. Också ytterligare ekonomiskt stöd förekommer liksom personliga insatser av styrelse och medlemmar.

Aktuell information om program mm skickas till din e-postadress. Om vi inte redan har den, skicka ett mejl till info@millesgardensvanner.se.